Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Juha od griza s anisom
Juha od griza s anisom
Evo juhe koja je idealna za zimske dane inspirirana sjeverno afričkom tradicijskom kuhinjom
2 žlice (30 ml) plus ⅓ šalice (80 ml) ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno
1 srednje veliki luk, narezan na kockice
3 l vode
6 češnja češnjaka, nasjeckanog na ploške
½ žličice mljevenog anisa
3 stabljike celera, narezane na kockice
Sol i biber, po ukusu
1½ šalice (240 g) krupnog griza
Listovi korijandra i cijele sjemenke anisa za ukrašavanje
U velikom loncu za juhu zagrijte 2 žlice (30 ml) maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.
Dodajte luk narezan na kockice i dinstajte 10 do 12 minuta ili dok ne postane proziran. Ulijte
vodu i zakuhajte. Dodajte češnjak, anis, celer, preostalu ⅓ šalice (80
- ml) maslinovog ulja, sol i papar. Kuhajte 30 minuta, ili dok celer ne omekša.
Smanjite vatru i umiješajte griz, dodavajući ga postepeno i
miješajući kako bi se spriječilo stvaranje grudica. Poklopite i kuhajte 10 minuta, ili dok se griz ne skuha. Prilagodite začine. Ukrasite listićima korijandra i sjemenkama anisa.