Juha od griza s anisom

 

Evo juhe koja je idealna za zimske dane inspirirana sjeverno afričkom tradicijskom kuhinjom

 

2 žlice (30 ml) plus ⅓ šalice (80 ml) ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno

1 srednje veliki luk, narezan na kockice

3 l vode

6 češnja češnjaka, nasjeckanog na ploške

½ žličice mljevenog anisa

3 stabljike celera, narezane na kockice

Sol i biber, po ukusu

1½ šalice (240 g) krupnog griza

Listovi korijandra  i cijele sjemenke anisa  za ukrašavanje

 

U velikom loncu za juhu zagrijte 2 žlice (30 ml) maslinovog ulja na srednje jakoj vatri.

Dodajte luk narezan na kockice i dinstajte 10 do 12 minuta ili dok ne postane proziran. Ulijte

vodu i zakuhajte. Dodajte češnjak, anis, celer, preostalu ⅓ šalice (80

  1. ml) maslinovog ulja, sol i papar. Kuhajte 30 minuta, ili dok celer ne omekša.

Smanjite vatru  i umiješajte griz, dodavajući ga postepeno i

miješajući kako bi se spriječilo stvaranje grudica. Poklopite i kuhajte 10 minuta, ili dok se griz ne skuha. Prilagodite začine. Ukrasite listićima korijandra i sjemenkama anisa.

Košarica0
Nema proizvoda
Nastavi kupovati
0
Odaberite polje za prikaz
  • Fotka
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zaliha
  • Raspoloživost
  • U košaricu
  • Opis
  • Sadržaj
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
  • Karakteristike
  • Prilagođene karakteristike
  • Prilagođena polja
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi