Prerađeno povrće
Da biste stvorili brza i jednostavna predjela ili obogatili neka već skuhana predjela nečim ukusnim, povrće u ulju ili octu izvrsno je, praktično i brzo rješenje. Mnogo je povrća kojeg tako konzerviramo poput patlidžana, rajčica, paprika, čilija, tikvica, čičoke, krastavaca. Tu je i neizbježna Giardiniera, mješavina povrća izrezanog na male komadiće, a zatim kuhano u vodi, bijelom vinu i bijelom vinskom octu s karakterističnim kiselkastim okusom. Giardinieru pripremamo od prvoklasnog povrća poput krastavaca, mrkve, celera, cvjetače, mladog luka, paprike i mahuna. Napokon, u našem asortimanu ćete pronaći i ljute papričice punjene tunom , kaparima i slanim inćunima. Staklenke kvalitetnog ukiseljenog povrća u hladnjaku mogu nas spasiti u onim prilikama kada su nam prijatelji pred vratima, a mi nismo ni najmanje spremni. Ukiseljeno povrće jednostavno izvadimo iz staklenke i poslužimo s kruhom ili krekerima sljubljeno uz domaće suhomesnate delicije.
Prikazuje se svih 15 rezultata