Prerađeno povrće

Da biste stvorili brza i jednostavna predjela ili obogatili neka već skuhana predjela nečim ukusnim, povrće u ulju  ili octu izvrsno je, praktično i brzo rješenje. Mnogo je povrća kojeg  tako konzerviramo  poput patlidžana,  rajčica, paprika, čilija, tikvica, čičoke, krastavaca. Tu je i neizbježna Giardiniera, mješavina povrća izrezanog na male komadiće, a zatim kuhano u vodi,  bijelom vinu i  bijelom vinskom octu s karakterističnim kiselkastim okusom. Giardinieru pripremamo od prvoklasnog povrća poput krastavaca,  mrkve, celera, cvjetače, mladog luka, paprike i  mahuna. Napokon, u našem asortimanu ćete pronaći i ljute papričice punjene tunom , kaparima i slanim inćunima. Staklenke kvalitetnog ukiseljenog povrća u hladnjaku mogu nas spasiti u onim prilikama kada  su nam prijatelji pred vratima, a mi  nismo ni najmanje spremni. Ukiseljeno povrće jednostavno izvadimo iz staklenke i poslužimo s kruhom ili  krekerima sljubljeno  uz domaće  suhomesnate delicije.

Prikazuje se svih 15 rezultata