Opis | patliđan, sušena rajčica kapari, maslinovo ulje | paprika, rajčica, češnjak, peršin, suncokretovo ulje, sol, šečer | grah, paprika, rajčica, češnjak, luk, sol, ulje | krastavci, ocat, sol, začini | paprika, patliđan , ulje, sol | paprika, kupus, ocat, začini |
Sadržaj | Mediteranski doživljaj za originalno predjelo. Izvrsno sljubljeni okusi grilanih patliđana, sušene rajčice i kapara. | Ovaj svakim danom sve popularniji namaz je sličan klasičnom ajvaru no za razliku od ajvara koji je kremast u pinđuru morate zagristi komadiće pečene paprike I to sve u umaku od peršina, češnjaka i domaće rajčice. Preporuka uz bilo koji mesni obrok, ali i dodatak ukusnom sendviču. | Ukusan prilog za sva mesna jela. | Hrskavi, neodoljivog okusa idealni za pripremu sendviča, ali i raznih salata i hladnih predjela. | Ajvar popularno nazivan i balkanskim kavijarom je dobio vjerojatno ime prema turskoj inačici “hayvar” koja u prijevodu znači baš to, zalogaj prepun okusa. Autentičan okus mu daje upravo tradicionalna receptura s pečenom paprikom i pečenim patliđanom. | Iz raznolikosti ljetnih plodova vrlo se lako mogu pripremiti vrlo ukusni prpravci. Upravo kupusom punjene paprike babure to i dokazuju. Pripremljeno upravo kako su to radile naše bake bez ikakvih dodataka i konzervansa. |
Recenzije
Još nema recenzija.