Opis | paprika, rajčica, češnjak, peršin, suncokretovo ulje, sol, šečer | paprika, patliđan , ulje, sol | čičoka, ocat, sol, začini | grah, paprika, rajčica, češnjak, luk, sol, ulje | slatki feferoni, ocat, začini | cikla, ocat |
Sadržaj | Ovaj svakim danom sve popularniji namaz je sličan klasičnom ajvaru no za razliku od ajvara koji je kremast u pinđuru morate zagristi komadiće pečene paprike I to sve u umaku od peršina, češnjaka i domaće rajčice. Preporuka uz bilo koji mesni obrok, ali i dodatak ukusnom sendviču. | Ajvar popularno nazivan i balkanskim kavijarom je dobio vjerojatno ime prema turskoj inačici “hayvar” koja u prijevodu znači baš to, zalogaj prepun okusa. Autentičan okus mu daje upravo tradicionalna receptura s pečenom paprikom i pečenim patliđanom. | Blago kisela super hrana osobito namijenjena dijabetičarima zbog visokog sadržaja inulina. | Ukusan prilog za sva mesna jela. | Izvrstan dodatak zimskim salatama koji plijeni pažnju svojim šarenilom boja, a okusne pupoljke jedinstveno aromom. | Baš onako kako su to pripremale naše bake bez ikakvih konzervansa. |
Recenzije
Još nema recenzija.