Opis | paprika, patliđan , ulje, sol | grah, paprika, rajčica, češnjak, luk, sol, ulje | paprika, kupus, ocat, začini | patliđan, sušena rajčica kapari, maslinovo ulje | paprika, rajčica, češnjak, peršin, suncokretovo ulje, sol, šečer | čičoka, ocat, sol, začini |
Sadržaj | Ajvar popularno nazivan i balkanskim kavijarom je dobio vjerojatno ime prema turskoj inačici “hayvar” koja u prijevodu znači baš to, zalogaj prepun okusa. Autentičan okus mu daje upravo tradicionalna receptura s pečenom paprikom i pečenim patliđanom. | Ukusan prilog za sva mesna jela. | Iz raznolikosti ljetnih plodova vrlo se lako mogu pripremiti vrlo ukusni prpravci. Upravo kupusom punjene paprike babure to i dokazuju. Pripremljeno upravo kako su to radile naše bake bez ikakvih dodataka i konzervansa. | Mediteranski doživljaj za originalno predjelo. Izvrsno sljubljeni okusi grilanih patliđana, sušene rajčice i kapara. | Ovaj svakim danom sve popularniji namaz je sličan klasičnom ajvaru no za razliku od ajvara koji je kremast u pinđuru morate zagristi komadiće pečene paprike I to sve u umaku od peršina, češnjaka i domaće rajčice. Preporuka uz bilo koji mesni obrok, ali i dodatak ukusnom sendviču. | Blago kisela super hrana osobito namijenjena dijabetičarima zbog visokog sadržaja inulina. |
Recenzije
Još nema recenzija.