Opis | paprika, kupus, ocat, začini | paprika, rajčica, češnjak, peršin, suncokretovo ulje, sol, šečer | kozji sir, maslinovo ulje, začini | paprika, patliđan , ulje, sol | cvjetača, luk, krastavac, mahune, mrkva, jabučni ocat, šećer, kurkuma, gorušica, đumbir,, muškatni oraščić, kukuruzno brašno | krastavac, kupus, mrkva, paprika, zelena rajčica, ocat, začini |
Sadržaj | Iz raznolikosti ljetnih plodova vrlo se lako mogu pripremiti vrlo ukusni prpravci. Upravo kupusom punjene paprike babure to i dokazuju. Pripremljeno upravo kako su to radile naše bake bez ikakvih dodataka i konzervansa. | Ovaj svakim danom sve popularniji namaz je sličan klasičnom ajvaru no za razliku od ajvara koji je kremast u pinđuru morate zagristi komadiće pečene paprike I to sve u umaku od peršina, češnjaka i domaće rajčice. Preporuka uz bilo koji mesni obrok, ali i dodatak ukusnom sendviču. | Naše proizvode volimo sljubiti i oplemeniti ih prirodnim začinima. Pa vam tako možemo ponuditi staklenke kozjeg sira u maslinovom ulju s dodatkom kadulje, komorača i majčine dušice. A tu je i kombinacija s bosiljkom i finim češnjakom... | Ajvar popularno nazivan i balkanskim kavijarom je dobio vjerojatno ime prema turskoj inačici “hayvar” koja u prijevodu znači baš to, zalogaj prepun okusa. Autentičan okus mu daje upravo tradicionalna receptura s pečenom paprikom i pečenim patliđanom. | Evo kako englezi interpretiraju indijske kombinacije povrća i to rade odlično. Slatkasto i blago ljuti okus umaka u kojem su sitni komadići hrskavog povrća, izvrsna kombinacija uz platu sireva, ali I dodatak sendviču s šunkom. | Biser tradicionalne mađarske škole pripremanja zimnice kojeg možete uskladiti sa svakodnevnim obrokom i to bez prevelikog truda. U tome smo se potrudili mi pomnim odabirom i pripremom plodova iz našeg vrta i to krastavca, zelene rajčice, paprika, mrkve i kupusa. |
Recenzije
Još nema recenzija.