Opis | paprika, patliđan,ljuta paprika, ulje, sol | patliđan, sušena rajčica kapari, maslinovo ulje | povrće, ocat, sol | cikla, ocat | ljute papričice, tuna, slani inćuni, kapari, maslinovo ulje | paprika, patliđan , ulje, sol |
Sadržaj | Vruć, začinjen, ali suptilno aromatiziran ajvar za ljubitelje blago ljutog okusa hrane. | Mediteranski doživljaj za originalno predjelo. Izvrsno sljubljeni okusi grilanih patliđana, sušene rajčice i kapara. | Tradicionalna talijanska receptura pripreme 10 tak vrsta povrća u blago kiselom umaku. Šareno, ukusno, zdravo. | Baš onako kako su to pripremale naše bake bez ikakvih konzervansa. | Ljute papričice punjene tunom i inćunima su biser kalabrijske tradicionalne kuhinje i mogu poslužiti kao prilog ili predjelo. Idealne su uz mekane sireve nježnog okusa, ali I uz meso s roštilja. | Ajvar popularno nazivan i balkanskim kavijarom je dobio vjerojatno ime prema turskoj inačici “hayvar” koja u prijevodu znači baš to, zalogaj prepun okusa. Autentičan okus mu daje upravo tradicionalna receptura s pečenom paprikom i pečenim patliđanom. |
Recenzije
Još nema recenzija.